Stichting Enjoy to Pay

'Volunteer to make change'

Krankzinnig idee

Twee jaar geleden gaf Juliaan van Acker, Emeritus professor Radboud University Nijmegen (The Netherlands) een lezing op een school waar een van de terroristen die een bloedbad aanrichtte in de Bataclan in Parijs, toen leerling was. Gedurende zijn lezing kwam hij op een krankzinnig idee. Een school voor jonge terroristen en criminelen? Een nieuw International Recovery Corps? Jongens en meiden die over een paar jaar in landen als Libie, Syrie, Pakistan en Afghanistan de helden van wederopbouw zijn. Krankzinnig of briljant? Lees verder op de website en beslis zelf!


Met een traject van vijftig weken hopen politieman Marco den Dunnen en sociaal makelaar Rodney van den Hengel jongeren weer op het goede pad te krijgen. Dat doen ze door de jongeren een gloednieuw koffiemerk op te laten zetten. Heilige Rotterdamse Boontjes opende op 1 mei 2015 de koffiezaak Ookami, aan het Burgemeester Meineszplein in Rotterdam-West.

„Om deze jongeren te re-integreren in de arbeidsmarkt is er intensieve begeleiding nodig, en die kan de Heilige Boontjes hen bieden. En we gaan goede koffie maken natuurlijk,” vertelt politieman Den Dunnen, die op het moment nog volop bezig is met zoektocht naar de lekkerste koffiesmaak. „Alle koffie wordt vers gebrand in de kelder en is fair trade.” Krankzinnig of briljant? Lees verder op hun website en beslis zelf! www.heiligerotterdamseboontjes.nl Een Nederlandse politieman, John Tamerus, heeft tot vier keer toe geholpen met de bouw van een ziekenhuis in de tribale gebieden tussen Pakistan en Afghanistan. Een gebied waar ruim een miljoen mensen verdreven zijn door de strijd tegen terrorisme. Tot vier keer toe is het ziekenhuis vernietigd door bombardementen, drones en aanslagen. Nu staat er een ziekenhuis op de grens van de tribale gebieden in Pakistan. Het is er iets veiliger. Het is in het gebied waar in 2015 nog 145 voornamelijk scholieren omkwamen bij een terroristische aanslag op een school. Het nieuwe ziekenhuis moet nog in gebruik genomen worden. De laatste loodjes voor wat betreft inrichting worden afgelegd. John Tamerus verzamelt bijzondere ideeën en probeert ze vaak ook in de praktijk te brengen. Neem een kijkje op de website www.operation-boost.com. Krankzinnig of briljant? 


Politiemensen doen bijzonder werk vaak aan de zelfkant van de samenleving. Soms stopt hun taak als politieman of vrouw. Toch zijn er tal van politiemensen die dan toch doorgaan. Hun ideeën proberen we hier te verzamelen. U mag zelf oordelen. Enjoy to Pay hoort de initiatieven graag. Als het past binnen de criteria van de stichting dan wordt gekeken of er hulp nodig is en of er middelen beschikbaar zijn,